Кауза на ротарианци осигури нова апаратура за МБАЛ-Разлог

Снимки: Община Разлог
Снимки: Община Разлог

С официална церемония и прерязване на лента приключи инициативата на Ротари клуб Банско-Разлог, благодарение на който в няколко отделения в МБАЛ-Разлог бе поставена нова апаратура. Каузата, обединила неправителствената организация Assist Internаtional, 26 международни Ротари клуба и 10 дистрикта, бе насочена към повишаване състоянието на здравни грижи в болницата. Осигурени са 12 нови монитора, свързани към три централни станции. Те вече подпомагат работата в отделенията по неврология, хирургия, в родилното и детското.

В знак на признателност временно изпълняващият длъжността кмет на община Разлог инж. Венцислав Гърменов връчи подаръци на представителите на организациите, подпомогнали предоставянето на здравни грижи и услуги за пациентите от 34 населени места.

„Благодарим на Ротари клуб Банско-Разлог за положените усилия проектът да стане реалност. Поставените монитори, които вече работят, са в полза на медицинския персонал и в помощ на всички пациенти на лечебното заведение. Община Разлог е подкрепяла ротарианците и ще продължи да го прави за напред, работейки в полза на обществото“, заяви Гърменов.

На събитието присъстваха д-р Велев, г-н Прешелков, президент на ротари клуб Банско- Разлог, г-н Ралф Съдфелд, президент на Asisst International и неговата съпруга Мишел Съдфелд, приятели на ротари клуб Банско – Разлог Паула Даунинг и Сюзън Марселас, Хенинг Соркнаес, Силвия Видовиц и Валенсия Уотсън, Г-жа Костова, дисктрикт гуверньор на Ротари България (2022-2023), местни жители и гости.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини