Прохладна и дъждовна събота, слънцето ще грее по-слабо

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив

Днес преди обяд над Западна и Централна България облачността ще е значителна и в отделни планински райони ще има превалявания. На изток ще е предимно слънчево. В следобедните часове над цялата страна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи от дъжд, в отделни райони интензивни и придружени с гръмотевици. В източната половина от страната ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 24° и 29°, малко по-високи на места в Горнотракийската низина, в София около 24°.

Над планините облачността ще е значителна, след обяд - купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, на места и гръмотевици. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад, в масивите от Източна България - от север. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, 2000 метра - около 14°.

Над Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд облачността ще се увеличи и на места главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, преди обяд от север, след пладне - от изток. Максималните температури ще са 27-30°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини