Десетки деца разлистиха страниците на книжки самоходки в Градския парк

Снимки: РБ
Снимки: РБ "Димитър Талев"

Книжките самоходки и днес достигнаха до своите малки читатели в Градския парк на Благоевград. Инициативата на Регионална библиотека „Димитър Талев“ радва малчуганите всеки петък от 10,00 до 12,00 часа през месеците юли и август.

Хлапетата с нетърпение очакваха момента, в който ще разгърнат страниците на любимите си детски книжки с приказки и разкази, на интересни енциклопедии с красиви илюстрации и истории.

Десетки деца съчетаха играта в парка с разглеждане и четене на книги. Специални гости бяха възпитаниците на Детска градина „Вечерница“, които успяха да се докоснат до предпочитани литературни герои и техните вълнуващи приключения. Те чуха и историята на едно лъвско семейство и научиха любопитни факти за царя на животните и неговите близки.

Майки, татковци, баби и дядовци пък намериха минути да почетат някои от книгите за възрастни, докато децата и внуците им се забавляваха с приказните истории на фона на обичани детски песнички.

Приключението на книжките самоходки очаква своите почитатели и следващия петък, 12 август, от 10,00 до 12,00 часа. Срещата ще е в Градския парк, който през летните месеци се превръща във вдъхновяваща читалня на открито.

Сигурно е едно – няма място за скука с красивите детски приказки в зеления кът на Благоевград!

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини