Сатовча търси финансиране за нова детска градина в Боголин

Снимката е илюстративна, фото: Община Гоце Делчев
Снимката е илюстративна, фото: Община Гоце Делчев

Детската градина в сатовчанското село Боголин в момента се помещава в стара постройка, която не отговаря на съвременните изисквания. Затова преди дни Общинският съвет в Сатовча разреши изграждането на нова сграда на ДГ „Кокиче“ в населеното място. Съветниците възложиха на кмета на общината Арбен Мименов да организира извършването на произтичащите от решението процедури.

Преди години в Боголин започва да се строи ново училище, но по-късно този проект е изоставен. Идеята е вдигнатата едноетажна постройка да се довърши, но за това ще са необходими доста финансови средства. Община Сатовча ще търси финансиране от държавата, за да може децата от 2 до 6 години в Боголин да се обучават в комфортна среда.

„Децата са всичко за нас. Не може да продължават да са в тази стара постройка. Вярвам, че държавата ще помогне, няма нищо по-нормално от това да се инвестират пари в нашите деца. Имаме около 20 хлапета на възраст от 2 до 6 години. Селото ни е живо, раждат се повече деца в сравнение с други селища в общината”, коментира кметът на селото Бисер Караилиев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини