ВМРО кани българофилите, отива на избори с партиите на Слави Трифонов и Стефан Янев

Красимир Каракачанов, снимка: Фейсбук
Красимир Каракачанов, снимка: Фейсбук

Обединение с "Има такъв народ" на Слави Трифонов и "Български възход" на Стефан Янев ще търсят от ВМРО за следващите предсрочни парламентарни избори.

Със съобщение до медиите войводите обявиха, че канят за обединение на "българофилите" всички формации, които се смятат за патриотични. Както и тези, които не одобряват френското предложение за членство на Северна Македония в Европейския съюз, което България вече подписа. В съобщението не бяха споменати конкретни партии.

Решението ВМРО да се яви в коалиция е взето на заседание на ръководството.

Съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов обяви пред партийната телевизия, че приоритетите, около които трябва да се обединят предизборно политическите сили от българофилския спектър са три - национална сигурност, икономически патриотизъм и демографска политика.

„Има такъв народ“ са добре дошли, партията на Стефан Янев и бившите ни партньори от „Обединени партньори“ са добре дошли“, добави Веселинов.

„Нямаме ограничения и намерения да затваряме формата. Ще обявим място за дебати и среща – всеки е добре дошъл“, посочи съпредседателят на ВМРО.

Стефан Янев вече определи формацията си по-скоро като национално-консервативна. Такива са и идеите на ВМРО. 

ВМРО ще търсят разговори и с бившите си партньори от НФСБ. До миналата година партията се оглавяваше от Валери Симеонов, но той реши да се оттегли от политиката. Сега неин председател е дясната му ръка Борис Ячев, чийто път в политиката е минал и през ВМРО.

Източник: Епицентър

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини