Спасители извадиха трима давещи се на Южния плаж в Несебър

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър. Инцидентът е станал вчера, около 19:00 ч. в извънработното време на спасителите и при вдигнат „червен флаг", който забранява влизането в морската вода заради лошо време и бурни вълни.

Мъж и жена са влезли в неспокойното море, въпреки червения забранителен флаг. Минути по-късно туристите, започват да се давят. По това време на вишките не е имало спасители, заради приключилият им работен ден. Служител от школата по сърф, ситуирана на плажа забелязал бедстващите в морето и влязъл с плавателен съд да ги спасява. Огромните вълни обаче повличат и него навътре в морето.

За щастие точно в този момент няколко от спасителите, които живеят наблизо, излезли след работа да се видят на едно от плажните заведения и видели групата давещи се. Те са реагирали светкавично и започнали рискована спасителна операция. Повикали свои колеги на помощ, които пристигнали с оборудване.

В продължение на повече от 30 минути осем плажни спасители са се борели с огромните вълни, за да достигнат и измъкнат на брега тримата давещи се. Използвали са въжета, с които са се придържали, за да обезопасят спасителната операция и да не се стигне до по-голяма трагедия.

Първо са успели да стигнат до жената и са я извадили на брега, а след това са измъкнали и двамата мъже. 

"Спасителите са действали не само професионално и мигновено, но преди всичко са проявили голяма човечност и смелост, хвърляйки се в морето по време когато не са на работа и нямат никакви служебни задължения. В случая туристите са имали късмет, че момчетата са били случайно на плажа и са ги забелязали", заяви концесионерът на Южния плаж в Несебър Кирил Спасов. Той призова отново всички летуващи да спазват флаговата сигнализация.

"Всеки, който нарушава правилата поставя в голям риск не само собствения си живот, но и този на спасителите. Недопустимо е да се влиза в морето при лошо време и вдигнат "червен флаг", както и след 18.00 часа, когато приключва работното време на спасителите", предупреди за пореден път концесионерът и посочи, че при бурно море къпането е изключително опасно.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини