Машина за гранули уби работник в цех край Гоце Делчев

Машина за гранули уби работник в цех край Гоце Делчев

Ужасна трудова злополука отне човешки живот във фабрика край Гоце Делчев.Трагичният инцидент е станал вчера в цех за производство на пластмасови гранули, който се намира по пътя за село Борово. Сигнал за драмата е подаден снощи в 18,49 часа в Дирекция „Инспекция по труда-Благоевград” от Спешен център.

Загиналият е мъж на 42 години, който се намирал в обсега на перките на една от машините. Той трябвало да постави прах за кристални гранули в машината, която дотогава правела сиви гранули. Друг негов колега изключил електрозахранването. Възможно е от шума да не са се разбрали двамата кога да се включи отново токът. При пускането на машината 42-годишният мъж се оказал в обсега на едната й перка, която „захапала” дясната му ръка и за секунди го умъртвила. Колегата му притичал и го извадил от машината, но вече било късно.  

„Установихме, че загиналият работник е имал трудов договор, който е сключен през февруари тази година. Предстои да извършим проверка на цялата документация на фирмата. По случая е образувано досъдебно производство, заедно с нас бяха и представители на разследващите органи”, заявиха от Дирекция „Инспекция по труда- Благоевград”.      

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини