Петрич е столица на билярда, посреща Европейско първенство за юноши

Снимка: Община Петрич
Снимка: Община Петрич

За първи път в България ще се проведе Европейско първенство по билярд за юноши, а домакин на престижния спортен форум е град Петрич. Тук пристигат над 700 състезатели, треньори и технически лица.

Най-добрите в билярда от Европа и света идват в южния град. Състезанието ще е от 27 юли до 3 август. В него ще участват 240 състезатели от 30 държави.

На 6 август отново в Петрич започва и „EURO TOUR PETRICH OPEN 2022” за мъже и жени с участието на над 400 състезатели по билярд от цял свят. До момента има заявени участници от 36 държави, като записването продължава. Продължава подготовката и оборудването на зала „Арена Петрич“ за Европейското първенство и надпреварата, определяща ранглистата в този спорт.

Ще се монтират 24 билярдни маси, които бяха доставени от Германия, специалното оборудване с уеб-камери и осветлението към тях. Отговорност за това носи технически екип на Европейската билярд федерация, който вече е в града. Президентът на Европейската билярд федерация и цялото ръководство също ще бъдат в Петрич за първенството, което ще бъде открито на 26 юли. Срещите ще се излъчват на живо.

С това Петрич се превръща в столица на билярда за Балканите, заема своето място и на европейската карта в билярда. „Усилията са огромни. Ще бъдем на задължителното ниво за първенство от такъв ранг, защото посрещаме състезатели, треньори и екипи от немалко европейски държави. Всички те вече знаят къде се намира Петрич. Създадена е организация за настаняването, а това естествено ще има и добър икономически ефект за хотелиерския и ресторантьорски бранш в общината ни. Ще бъде и стимул за туризма”, коментира кметът Димитър Бръчков.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини