Банско почете 80-годишнината от разстрела на поета Никола Вацпаров

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Поклон пред паметта на великия син на Банско - Никола Вапцаров! Почетоха поета в родния му град в навечерието на 80-годишнината от разстрела на антифашиста. Пред паметника му бяха положени венци и цветя в знак на почит и незабрава.

Музеен комплекс-Банско показва специална изложба в къща-музей „Никола Вапцаров”. Тя е под надслов "Песен за човека" и е посветена на годишнината от неговата гибел и на 140-та годишнина от рождението на неговата майка баба Елена Вапцарова.

На 23 юли, в деня на разстрела на поета, от екрана на лятната филмомания на централния площад в 21:00 ч. ще се чуе вълнуващият разказ на баба Елена за нейния син, останал завинаги в сърцата на хората със своята вълнуваща поезия.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини