Ще се връчи ли мандат за ново правителство?

Ще се връчи ли мандат за ново правителство?

Решаващ ден е днешният за съдбата на 47-ото Народно събрание. Днес изтича срокът за реализиране на първия мандат за съставяне на ново правителство в рамките на този парламент.

Според Конституцията Асен Василев има само 7 дни, за да върне състав на евентуален нов кабинет.  Все още обаче не е осигурено мнозинството за ново управление.

Ако „Продължаваме Промяната” не успеят да сформират правителство, президентът ще връчи мандат на втората политическа сила ГЕРБ-СДС, чийто представители вече заявиха, че няма да прави опит за управление. Ако се стигне до трети мандат, той се връчва на избрана от държавния глава парламентарна група.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини