Монтират колчета срещу изпреварване в Кресненското дефиле

Монтират колчета срещу изпреварване в Кресненското дефиле
Започна поставянето на разделители колчета по осевата линия на главен път Е-79 в Кресненското дефиле. Днес служители на АПИ започнаха монтажа на колчетата от разклона а село Ощава в посока Благоевград.
 
Поставят се с цел предотвратяване на неразрешени изпреварвания в участъка, който е с концентрация на пътнотранспортни произшествия.   
 
През цялото Кресненско дефиле – близо 16 километра, има ограничение на скоростта от 50 км в час. Поставени са и камери, които да следят за нарушители.
 
Монтажът ще продължи няколко дни, в зависимост от трафика и от времето. Трафикът се спира за кратко, но автомобилите бързо се пропускат, така че да не се образуват тапи.

През месец май въведоха ограничения за пътуването през Кресненското дефиле - изпреварването в дефилето бе напълно забранено, а скоростта бе ограничена до 50 километра в час. Положиха и нова пътна хоризонтална маркировка с жълта боя, монтираха необходимите пътни знаци, които са видими и поставени на правилните места. Но тази 16-километрова отсечка е изключително специфична и много тясна, изпълнена с множество завои.

Повечето шофьори така и не спазиха нововъведените ограничения.В същото време бе невъзможно да се осигури видеонаблюдение в този опасен участък от ПП Е-79. Преди години превозвачите предложиха да се монтират разделители с колчета между двете платна, но се оказа, че този вариант не е удачен, защото при пътен инцидент ще се образува „тапа” и тя няма да позволи бързото придвижване на аварийни автомобили. Сега обаче това най-сетне ще се случи. Защото това е единственият начин да спре войната в този пътен участък.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини