Класика и комедия с Дон Паскуале на сцената на Камерна опера

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Постановка на една от последните майсторски опери в стила и традицията на "комедия дел арте" ще има премиера на сцената на Камерна опера-Благоевград.

Една от най-популярните комедийни опери ще се играе на 6 юли 2022 г. (сряда) от 19:00 часа в залата на Камерна опера. Дългоочакваната премиера е на операта "Дон Паскуале" на Гаетано Доницети. Много критици  определят „Дон Паскуале" като една от последните майсторски опери в стила и традицията на "комедия дел арте". Представена пред публика за първи път на 3 януари 1843г. в „Зала Вентадур" в Париж, "Дон Паскуале" е опера с безброй интерпретации и представления по цял свят, запазила популярността и актуалността си и днес. Зрителите ще видят прочита на Камрна опера на постановката.

Режисьорът Станислав Кимчев и солистите на Камерна опера-Благоевград - Пламен Кумпиков (Дон Паскуале) Теодора Петрова (Норина), Венера Мелеки (Норина) Георги Димитров (Малатеста) Юрий Николов (Ернесто) ще представят как би изглеждала "Дон Паскуале" в епохата на 20-те години на миналия век, времето на "Великият Гетсби" и "Панаир на Суетата". Представлението е на оригиналния италиански език, но със субтитри на български език. Оркестърът на Камерна опера-Благоевград, с концертмайстор Стоил Богданов, е под диригентството на Маестро Красимир Топалов.
„Дон Паскуале" ще се играе и на сцената в град Банско на 16 юли.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини