Хепи фейс взе награда за най-грозно куче на света

Хепи фейс взе награда за най-грозно куче на света

С пънкарска прическа и постоянно издаден език, Хепи фейс (Happy Face) спечели конкурса за най-грозно куче в света, провел се в Петалума, Калифорния, съобщи АФП.

Домашният любимец от порода китайско голо качулато куче, който е на 17 години, победи в конкуренция с други девет състезатели. Шампионът е осиновен миналата година по време на пандемията от 41-годишната музикантка Дженеда Бенали от щата Аризона.

Тя разказа, че в приюта й предложили възрастно куче със здравословни проблеми. "Служителите се опитаха да ме подготвят за това, което ще видя. Видях едно създание, което наистина е старо, нуждаеше се от втори шанс и да бъде обичано", каза гордата стопанка.

Ветеринарният лекар я предупредил, че заради здравословното си състояние животното вероятно ще живее само още няколко седмици. Но любовта, нежността и целувките на мама му помогнаха да преодолее проблемите, добави Бенали.

Сред любимите занимания на Хепи фейс са да спи, да хърка и да издава странни звуци, когато е щастлив, каза тя.

Това световнопризнато събитие почита несъвършенствата, които правят всички кучета така специални и уникални, казаха организаторите./24 часа

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини