Днес ще е облачно и дъждовно, през седмицата температурите ще стигнат 38 градуса

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Днес времето ще е облачно и дъждовно. В Западна и Централна България валежите ще са временно интензивни, има условия за градушки. Жълт код за значителни валежи е обявен в 9 области. Предупрежденеито за опасно време е в сила за Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, София област, Габрово, Ловеч, Враца и Монтана.

Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София - около 25 градуса, според прогнозата на НИМХ.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 19°, а на 2000 метра - около 13 градуса. 

Облаци ще закриват слънцето и на морето. Максималните температури на брега ще са между 25 и 27 градуса. 

В понеделник вятърът ще се усили. Все още на места ще има превалявания и гръмотевици, но вероятността за интензивни явления намалява. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 26° и 31°. Във вторник и сряда в източната половина от страната североизточният вятър ще е умерен до силен. Ще преобладава слънчево време в следобедните часове над източните и планинските райони с временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево, като температурите ще вървят нагоре. В събота повишението на температурите ще продължи и максималните ще бъдат между 33° и 38°. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини