ЮЗУ със свой щанд и ревю на престижен европейски форум в Пловдив

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

За поредна година представители на Факултета по изкуствата към Югозападния университет „Неофит Рилски“ участваха в Европейския форум на субектите на социалната и солидарна икономика, който се провежда в Международния панаир в Пловдив. Преподаватели от университета запознаха присъстващите с бакалавърските, магистърските и докторските програми, предлагани от ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Докторанти от катедра „Културология“ взеха участие в научно-практическата конференция „Съвременни бизнес модели за социална подкрепа“, която бе част от форума. В специалната програма бе включен и ревю-спектакълът, подготвен от представители на катедра „Изобразително изкуство“ под ръководство на проф. Емил Куков.

В рамките на събитието, което се провежда до 23 юни 2022 г. в Международния панаир в Пловдив, над 100 социални предприятия, кооперации и неправителствени организации от България и чужбина представят своите продукти и услуги. В изложението участват над 50 компании от конвенционалния бизнес и 8 университета.

На откриването на форума присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, комисарят за работните места и социални права в Европейската комисия Никола Шмит, министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков и други представители на европейски и български институции.

Организатори на Десетия европейския форум на субектите на социалната и солидарна икономика в Пловдив са Националният съюз на трудово-производителните кооперация, Министерството на труда и социалната политика и Международният панаир – Пловдив. Събитието се провежда под мотото „Справедлива, солидарна и трансформираща социална икономика“.

 

 

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини