Здравей, лято! Много слънце и високи температури днес

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Днес в 12:13 ч. настъпва астрономическото лято. Тази година началото на лятото ще ни донесе много слънце и високи температури.

Горещото време ще продължи през седмицата, горещо ще е и в парламента, където днес и утре се дискутира и гласува вотът на недоверие към парламента. Да се върнем към времето - ще има и краткотрайни валежи, и гръмотевици в следобедните часове след сряда. Но превалянията и гръмотевичните бури и тази година са често явление в края на пролетта и началото на лятото.

Вторник е и най-дългият ден в годината за нашите географски ширини и ще трае 15 часа и 20 минути. Това е денят на лятното слънцестоене, когато в Северното полукълбо настъпва лятото, а в Южното - зимата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини