Ремонтират читалищата в Банско и Добринище с европари

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Общински съвет одобри участието на община Банско с четири проектни предложения в Програмата за развитие на селските райони. Две от тях касаят преустройство и подобряване на читалищата в Банско и Добринище. Читалището в Добринище ще се бори за повишаване на своята енергийната ефективност с ред от мерки и подобрения, а това в Банско – да преустрои съществуващо помещение в многофункционална съвременна зала за заседания и срещи.

Останалите две предложения по оперативната програма включват проекти за рехабилитация на ключови улици в Банско и Добринище, включително изграждането на околовръстна южна дъга.

Текущото изпълнение на общинския бюджет и актуализацията му бяха гласувани, като бе одобрен нов данък за упражняване на таксиметрова дейност на територията на общината. Той е в размер на 500 лева и ще влезе в сила от 2017 г., като ще се заплаща предварително за всеки автомобил.

Съветниците приеха две изцяло нови наредби, които да функционират на територията на общината. С приемането на Наредба 1 за обществения ред се отменя действащата до този момент наредба, приета през 2000 г. С новия нормативен акт се регламентира ясно понятието „обществен ред”, забраните и задълженията на физическите и юридически лица, като се цели осигуряване на спокойна, организирана и достъпна градска среда. Предвижда се също забрана за открита употреба на алкохолни напитки в близост до детските и спортни площадки, както и откритото носене на хладно оръжие и други опасни предмети.

Новата Наредба за преместваемите обекти и другите елементи от градското обзавеждане регламентира по-ясно и изчерпателно всички видове преместваеми обекти и рекламни, информационни и други елементи от градската среда на територията на общината. В нея са разписани и по-добри правила за принудителното премахване на такива временни обекти. Влизането й в сила ще отмени две съществуващи наредби  - действащата до момента Наредба за преместваемите обекти и Наредбата за рекламната дейност.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини