Ректорът на ЮЗУ поздрави бронзов медалист по спортна гимнастика

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

Ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков посрещна днес в кабинета си бронзовия медалист от Световната купа по спортна гимнастика за мъже и жени Теодор Трифонов. Спортистът е студент в първи курс, специалност „Спорт“. На срещата присъстваха ръководителят на катедра „Спорт“ доц. д-р Даниела Лекина и ас. Александър Марков, преподавател по спортна гимнастика във Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“. Ректорът проф. Юруков поздрави Теодор Трифонов за постигнатия успех и му пожела да продължава да покорява нови спортни върхове.

Възпитаникът на университета е единственият българин, спечелил медал от Световната купа по спортна гимнастика за мъже и жени, която се проведе във Варна. Той завоюва бронзов медал на земя при мъжете. Теодор е част от Гимнастическия спортен клуб „Светкавица“ - Търговище, а негов треньор е Дмитрий Николов. В момента гимнастикът се готви за участие в Европейското първенство по спортна гимнастика, което ще се проведе в Мюнхен (Германия) от 11 до 21 август 2022 г. Следващото му участие ще е на Световната купа по спортна гимнастика в Мерсин (Турция), след това ще се бори за медал и на Световното първенство по спортна гимнастика (отборно) в Ливърпул (Великобритания).

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини