В Пиринско и София най-много новозаразени с ковид

Снимка: iStock
Снимка: iStock

8 са новозаразените с ковид в Пиринско, повече има само в София град – 17. В съседната на Благоевград област Кюстендил няма нито един, а в Пернишко е само един.

През последното денонощие в страната са регистрирани 42 нови случая на коронавирус, показват данните, публикувани в Единния информационен портал. Направени 1003 теста, 4,19% от тях са били положителни, а 71,43% са ваксинирани. Излекувани са 17 души.

През последните 24 часа не са отчетени починали от COVID-19. Новопостъпилите пациенти в болница са трима, като и тримата не са ваксинирани. Общо в болнични заведения се лекуват 282 души, като 26 от тях са в интензивни отделения.

За последното денонощие са поставени 7 дози ваксини. Общият брой на поставените дози ваксини е 4 402 761. Със завършен курс са 2 060 447 души, а с бустерна доза са 760 693.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини