Шареното време остава – слънце, дъжд и гръмотевични бури

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има над източните райони, където на отделни места ще превали дъжд. Около и след обяд, главно над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки. В отделни райони, главно в Югозападна България, количествата ще са значителни. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, в София - около 26°.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури и градушки. На места в масивите от Югозападна България количествата ще са значителни. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра - около 11°.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна и на отделни места все още ще превалява дъжд. След обяд облачността ще се разкъса до предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 22° и 25°. Температурата на морската вода е 21°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини