Санкционираха фирма за необезопасена опасна сграда

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Санкционирана е фирмата, която събаря опасна сграда на ул. „Мара Бунева“ в Сандански. Поради безстопанствено отношение към постройката /бившата сграда на Община Сандански/ Общината издаде заповед до всички собственици за нейното премахване.

По време на премахването вчера общински служители констатираха нередности и нарушения на заповедта за премахване и на одобрения проект за събарянето й. Нарушенията са свързани с неправилно обезопасяване на обекта и района около него, повишените нива на шум и завишеното замърсяване на въздуха с прахови частици.

Сградата е частна собственост, строена през 1939 г., в изключително лошо общо състояние – частично разрушена покривна конструкция, която създава предпоставка за инциденти, паднали мазилки, демонтирани инсталации и пр. Сградата към момента на проверката е необитаема, което създава и непосредствени условия за възникване на пожар и инциденти.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини