Пъстър концерт зарадва Гоце Делчев за Световния ден на околната среда

Снимки: Военен круб
Снимки: Военен круб

Всяка година на 5 юни се отбелязва Световния ден на околната среда и това е най-мащабното събитие в света, посветено на опазването на природата.

От отбелязването му за първи път през 1972 г. до сега са проведени хиляди събития - от почистване на квартала и противодействие срещу
престъпленията над дивата природа до залесяване и възстановяване на съществуващи гори.

През 2022 година домакин на Световния ден на околната среда ще бъде Швеция, а темата „Само една земя“.

Тази година Изпълнителна Агенция „Военни клубове и Военно Почивно дело”  към Министерство на отбраната, с помощта на Община Гоце Делчев, организира концерт като знак на съпричастност към екологичните проблеми на страната и света. Концертът се състоя в Градския парк и зарадва стотици жители и гости на общинския център.

На сцената истински талант показаха децата от ДФГ ”Надежда”, Клуб за спортни танци ”Импулс” с ръководител Десислава Петачка, ФВГ ”Гургулица” с ръководител Стойка Германова и Театрална школа „Ер малък” с ръководител Бранимир Митов, които репетират към Военен клуб-Благоевград.

Домакините от Военен клуб - Гоце Делчев бяха представени от ТК ”Пиринско злато” с ръководител Надя Шушутева. Многобройната публика реагира с бурни аплодисменти на прекрасните изпълнения на младите певци, танцьори и артисти.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини