Бой над лекари и погром в Спешния център на Самоков

Снимка: bTV
Снимка: bTV

Група мъже са нахлули снощи около 19:20 ч. в центъра за спешна медицинска помощ в Самоков, за да се саморазправят с медици. Причина за нападението е смъртта на техен близък, съобщи bTV.

Нападателите са ударили лекар и са посегнали на други хора от персонала. Лекарят успял да се барикадира в стая с една от медицинските сестри. Пред камерата той разказа, че получил от няколко души удари по главата, гърба и гърдите. "Появиха се десетки хора, разбиха вратите", разказа лекарят.

Поне половин час е продължила агресията в отделението. По думите на медика полицията е дошла, но й било много трудно да се справи със ситуацията. Негова колежка добави, че нападателите са роми. Има счупена апаратура и други материални щети.

Нападението се случило, докато екипът реанимирал пациента. По думите на пострадалия лекар пациентът бил докаран в почти несъвместимо с живота състояние и въпреки усилията на екипа е починал. Мъжът е бил на 53 г., с диабет и високо кръвно.

Нападателите са избягали, като в момента се издирват.

На място цяла нощ имаше засилено полицейско присъствие, като освен екипите на МВР-Самоков има и техни колеги от близки районни управления. Нападението над медицински лица е инкриминирано и се наказва по-строго от закона.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини