Белият дом: Европейската интеграция на Македония не трябва да се отлага повече

Снимка: Правителство на РСМ, пресслужба
Снимка: Правителство на РСМ, пресслужба

Европейската интеграция на Северна Македония не трябва да се отлага повече. Това е позицията на Аманда Слоут, специален помощник на президента Байдън и директор по европейските въпроси в Съвета за национална сигурност в Белия дом, съобщи пресслужбата на македонското правителство.

Министърът на отбраната на РСМ Славянка Петровска се срещнала с Аманда Слот, Дейвид Фабрицки, директор по въпросите на НАТО и Европа, и Адмир Музурович, директор за Балканите и Централна Европа в Съвета за национална сигурност.

Акцент на срещата беше цялостната ситуация със сигурността на европейския континент, която изисква единство, съюз и бърза и ефективна интеграция. Министър Петровска каза, че процесът на европейска интеграция се е превърнал в проблем на сигурността с най-висок приоритет, като приветства силната подкрепа на САЩ за незабавното начало на преговорите за членство на Северна Македония с ЕС.

Според пресслужбата на македонското правителство Аманда Слоут е изразила "силна и непоколебима подкрепа за европейската интеграция на Северна Македония".

На срещата в Белия дом Петровска е заявила, че е необходимо незабавно положително решение за започване на преговорите на Северна Македония за присъединяване към ЕС, тъй като по този начин ще се засили сигурността на региона като важна геополитическа част от Европа и ще бъде предотвратено влиянието на трети страни в Западните Балкани.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини