До 30 юни фирми дават оферти за ремонта на Покровнишкия мост

Покровнишки мост
Покровнишки мост

Държавата се задейства най-сетне за решаването на важен проблем в Благоевград.

Областно пътно управление обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за извършване на проучвателно-проектантски работи и строителство /инженеринг/ на нов мост над река Струма. Съоръжението е на пътя Благоевград -Покровник. Кандидатите могат да подават оферти до 30 юни т. г.

Прогнозната стойност на поръчката е 7 257 600 лв. без ДДС. За финансиране на съоръжението АПИ кандидатства в началото на февруари т. г. пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Новият стоманобетонен мост ще бъде изграден на мястото на съществуващото аварирало съоръжение.

Срокът за изпълнение на поръчката е 390 календарни дни, от които 90 календарни дни са за изготвяне и предаване на технически проект и 300 календарни дни за разрушаване на съществуващото и изграждане на ново съоръжение.

Мостът над река Струма на третокласния път е в аварийно състояние. От обилните валежи в средата на декември м. г. и придошлите води на р. Струма са подкопани устоите му. Поради това е забранено движението по него. Трафикът преминава по обходен маршрут, който удължава пътуването с десетина километра в двете посоки.

Това създава голямо неудобство за жителите на шест села и за служителите на десетки фирми, които имат бази в района. Преди време те излязоха на протест и затвориха за 20 минути движението по автомагистрала „Струма” заради бездействието на държавата. И предупредиха, че не се ли обяви по най-бързия начин обществена поръчка за ремонта на моста, ще блокират всеки ден движението в района. Това вече е направено, но стана чак 5 месеца след инцидента.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини