Арестуваха четирима гастрольори за крупния обир на 350 000 лева и 200 грама злато в Банско

Снимка: ОД МВР-Благоевград
Снимка: ОД МВР-Благоевград

Спецакция рано тази сутрин вкара в ареста четирима мъже заради крупния обир в Банско, извършен на 8 март тази година. Специализираната полицейска операция е започнала в 06:00 часа на територията на ОД МВР-Благоевград, ОД МВР-Кюстендил, ОД МВР-Монтана, ОД МВР-Видин и ОД МВР-София.

В спецоперацията участват 75 служители на МВР. Задържани са четири лица, уточниха от Районна прокуратура-Благоевград. Предстои извършване на претърсване и иземване от десет жилища, един офис и 8 МПС-та, ползвани от лицата.

Нито един от арестуваните не е банскалия, били са гастрольори. Те атакували дома на собственик на механа, докато той празнувал в заведението си 8 март с приятели. Крадците проникнали в жилището му, което е над заведението, и открили крупната сума в гардероб, като задигнали и 200 грама злато. По непотвърдена информация част от откраднатото е намерено от органите на реда. А извършителите се измъкнали от полицейската блокада след обира с кола на пътна помощ.  

Засега четиримата мъже са задържани за 24 часа по Закона за МВР, все още не са им повдигнати обвинения. Разследването продължава. Досъдебното производства е по член 195, алинея 2, тъй като сумата е много голяма. За кражба в големи размери наказанието е лишаване от свобода от три до петнадесет години, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото на виновния.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини