Потушаването на двата пожара над Рилския манастир продължава, 70 огнеборци в битка със стихията

Снимка: ЮЗДП
Снимка: ЮЗДП

Двата пожара над Рилския манастир все още не са локализирани. Тази сутрин в планината са 70 огнеборци - 36 горски служители на Югозападното държавно предприятие, пожарникари, служители на Национален парк „Рила” и на манастира. Те са разделени на две големи групи, като госят огнените огнища от двете страни на Илийна река. Пожарите лумнаха вчера - единият пламна в пресечен терен във високата част на планината, в местността Родовица, а вторият - високо над Владичина поляна, отново в труднодостъпен район. 

„Всичко се гаси ръчно, много тежък терен. Стръмно е и се свличат въглени, които запалват нови площи. Заради големия наклон потушаването на огнената стихия е доста сложно. Засега и двата пожара не са обхванали сериозни площи от горските масиви, но локализирането ще е трудно”, коментира тази сутрин директорът на Югозападното държавно предприятие Дамян Дамянов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини