Ремонтират шосето в опасното Кресненско дефиле

Снимки: АПИ
Снимки: АПИ

Започна текущ ремонт на първокласния път I-1 Благоевград-Кулата в района на Кресненското дефиле. Извършват се локални ремонти на пътната настилка, почиства се крайпътната растителност за осигуряване на видимост, попълват се банкети, почистват се водостоци и регули и др. Предвижда се ремонтните дейности да приключат до края на месец юни.

Работи се поетапно, на участъци с дължина около 2 км. Движението в отсечката с ремонтни дейности се осъществява в лентата, в която не се работи, и се регулира с пътни знаци и от служители на място (сигналисти). Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването, но ремонтните работи са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечката от първокласния път.

„Създаваме необходимата организация за пропускането на моторни превозни средства. Правим го заедно с фирмите, които поддържат пътищата в съответния район, както и с Пътна полиция. Готови сме с графика за летните ремонти, но няма да принуждаваме шофьорите да ползват по-дълги и обходни пътища”, категорични са от Областно пътно управление-Благоевград.

Съвсем логично първите ремонти са в Кресненското дефиле, което си остава най-опасния пътен участък, въпреки че наскоро се въведоха ограничения там – без изпреварване и движение със скорост до 50 километра в час. Проблемът е, че почти никой не спазва новите правила, защото не може да се покрие с видеокамери криволичещото и пълно със завои шосе за Гърция. Полицията пък може да постави свои патрули едва на две места в дефилето, където има нужните за това уширения на пътя.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини