Моноспектакъл по Михаил Булгаков с премиера на сцената в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Моноспектакълът „Морфин“ по Михаил Булгаков, с участието на Петър Петров-Перо, ще бъде представен за първи път в Благоевград. 

Постановката, която е с номинация АСКЕЕР 2022, ще бъде играна в два поредни дни - на 26 май /четвъртък/ и на 27 май /петък/ от 19.30 часа на сцената на Общински куклен театър – Благоевград.

Повестта "Морфин" е личната изповед на Михаил Булгаков, разкриваща тайната му зависимост от морфина и последвалите мрачни изпадания в коварната прегръдка на опиата.

 Театрално-визуалният моноспектакъл „Морфин“ взима на мушка мястото на човека в света и изследва деструктивното разпадане на личността в битката между разум и чувства, божествено и земно, реално и нереално. До какво водят самоизолацията, отчуждеността, липсата на близост и любов, търсенето на смисъл, поривът към другото и отчаянието, са само част от онези тревожни въпроси, чиито отговори се опитва да открие д-р Поляков.

Преводът на текста е на Лиляна Минкова, режисьор е Кристина Беломорска.

Адаптация: Кристина Беломорска и Петър Петров–Перо.

Сценографията и костюмите са дело на Сияна Драганинска, а музиката е по нотите на Давид Кокончев. Графичен дизайнер е Асен Танев, мултимедиата пък е на Алекс Генчев, Иван Иванов и Боян Фераджиев.

Проектът е финансиран от Национален фонд „Култура“ по програма „Творчески инициативи“ 2021 г.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини