Моноспектакъл по Михаил Булгаков с премиера на сцената в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Моноспектакълът „Морфин“ по Михаил Булгаков, с участието на Петър Петров-Перо, ще бъде представен за първи път в Благоевград. 

Постановката, която е с номинация АСКЕЕР 2022, ще бъде играна в два поредни дни - на 26 май /четвъртък/ и на 27 май /петък/ от 19.30 часа на сцената на Общински куклен театър – Благоевград.

Повестта "Морфин" е личната изповед на Михаил Булгаков, разкриваща тайната му зависимост от морфина и последвалите мрачни изпадания в коварната прегръдка на опиата.

 Театрално-визуалният моноспектакъл „Морфин“ взима на мушка мястото на човека в света и изследва деструктивното разпадане на личността в битката между разум и чувства, божествено и земно, реално и нереално. До какво водят самоизолацията, отчуждеността, липсата на близост и любов, търсенето на смисъл, поривът към другото и отчаянието, са само част от онези тревожни въпроси, чиито отговори се опитва да открие д-р Поляков.

Преводът на текста е на Лиляна Минкова, режисьор е Кристина Беломорска.

Адаптация: Кристина Беломорска и Петър Петров–Перо.

Сценографията и костюмите са дело на Сияна Драганинска, а музиката е по нотите на Давид Кокончев. Графичен дизайнер е Асен Танев, мултимедиата пък е на Алекс Генчев, Иван Иванов и Боян Фераджиев.

Проектът е финансиран от Национален фонд „Култура“ по програма „Творчески инициативи“ 2021 г.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини