Собственикът на ФК „Пирин“ с дарения за украински граждани в Благоевград

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Собственикът на ФК „Пирин“ и МЕТРО България направиха дарения за украинските граждани, одобрени за настаняване в социалните жилища в Благоевград.

От веригата магазини са осигурени 150 спални комплекта - чаршафи, възглавници и калъфки. Дарението е извършено чрез Български Червен кръст, като включва и 150 кърпи за тяло, 150 опаковки с кърпи за лице и 150 олекотени завивки.

Още едно голямо дарение бе направено за украинските граждани, които ще обитават социалните жилища в областния център. То е от Пол Белогур, собственик на ФК „Пирин“, под формата на парични средства и е в размер на 9900 лева.

С тях ще бъдат закупувани вещи и продукти от първа необходимост за бежанците, пристигнали от размирна Украйна в областния център на Пиринско.

Вчера над 90 украинци, подали заявления за ползване на социалните жилища в кв. „Освобождение“, получиха ключове от помещенията.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини