Настаниха хора с психични проблеми в новите социални центрове в Каменица

Снимки: Община Струмяни
Снимки: Община Струмяни

Успешно приключи извеждането на потребители от Дома за пълнолетни лица с психични разстройства в село Раздол, община Струмяни. Те вече са настанени в новите центрове за грижа за хора с психични разстройства в село Каменица.

В началото на тази година започна набирането на персонал, който да обслужва 60 потребители. Във всяка една постройка са настанени по 15 души.

Част от служителите в Раздол продължават работата си в новите социални центрове. Целите на проекта са постигане на интегриран подход при грижата за лица с психични увреждания, подобряване качеството на техния живот, както и тяхното пълноценно включване в обществения живот с изграждане на подходяща нова инфраструктура.

В нея се предоставят качествени социални услуги, които индивидуализират подхода към потребителите и целят интегрирането им в социалните общности.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини