Деца учиха сред природата в Горски разсадник Старият яз

Снимки: ЮЗДП
Снимки: ЮЗДП

Третокласници от СУ "Васил Левски" в град Брезник проведоха час на открито сред природата. Той се състоя в Горски разсадник "Старият яз". Събитието се реализира по идея на Нели Асенова, ръководител на клуба "Пътешественици из етнографията на Граово", с любезното съдействие на Държавно горско стопанство-Брезник. 

Урокът започна със стихове за гората в изпълнение на Милен Миланов. След това децата поднесоха цветя на паметника на заслужилия лесовъд, родом от брезнишкото село Режанци, инж. Стамен Димитров (1921-2006). Негова е заслугата за развитието на горското стопанство в България. 

Децата, заедно с техните учители, имаха възможността да се запознаят отблизо с различните видове растения и дървесни видове, отглеждани в разсадника. Те посетиха още Дендрариума и оранжерията за отглеждане на фиданки за залесяване и облагородяване. Техен домакин в обиколката бе Борислав Борисов - служител към ДГС-Брезник. 

В края на заниманието учениците получиха тематични подаръци - коренчета от растението "Калина", което да засадят в дворовете на своите домове. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини