Георги Ботев: Орязаха парите за БЧК, не можем да покриваме разходите си

Георги  Ботев
Георги Ботев

Субсидията от държавата към БЧК е намалена, а в същото време дейността на организацията се увеличава. Парадоксът е, че ескалират разходите на отрядите, а се намалява държавната подкрепа. За това алармира ръководителят на ПСС-Благоевград - Георги Ботев.

Той и колегите му са притеснени, че в един момент няма да могат да покриват разходите си. В момент, когато в Украйна вече три месеца се води война, екипите на БЧК са ангажирани в подкрепата на украинските бежанци, помагат непрекъснато и на други мигранти, провеждат различни акции в помощ на нуждаещи се хора. Спасителните отряди пък имат все повече акции, в които спасяват човешки живот.

„Много хора нямат застраховки и ние не можем да покрием разходите си – техниката се амортизира, понякога в планината излизаме по 20 души, за да изпълним мисията си и да помогнем на пострадали хора. Реагираме и при бедствия, аварии, катастрофи”, твърди Георги Ботев. Той и останалите активисти на БЧК са категорични, че е необходима по-голяма държавна субсидия, за да може да изпълняват своите дейности. Защото в много случаи става въпрос за спасяване на човешки живот.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини