Благотворителен концерт в подкрепа на украинските бежанци в ЮЗУ

Снимки: ЮЗУ
Снимки: ЮЗУ

Благотворителен концерт „Задочни диалози“ се проведе в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Целта на събитието, организирано по инициатива на Марио Ангелов – докторант в катедра „Музика“ на ЮЗУ „Неофит Рилски“, бе набиране на средства за нуждаещи се бежанци от Украйна.

Пианистът призова хората, присъстващи в залата, да направят дарение за украинските бежанци чрез банковите сметки, посочени в сайта на Сдружението на украинските организации в България „Мати Украйна“.

Програмата, която Марио Ангелов представи пред студенти, преподаватели и гости, включваше произведения на композитори от различни епохи, с различни възгледи и естетика. Марио Ангелов впечатли публиката като демонстрира различни начини на използване на пианото като инструмент, включително извличайки звуци директно от струните на рояла. Той представи композиции за пиано на Волфганг Моцарт и Дмитрий Шостакович. Присъстващите в залата имаха възможност да се насладят и на произведения на Джордж Кръмб и Валентин Силвестров, които бяха представени за първи път в България.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини