Хилядарка за шофьорски курс в Благоевград заради инфлацията

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

Все по-трудно оцеляват центровете, които предоставят шофьорски курсове в Пиринско. Инфлацията, която се вихри от няколко месеца, вдига непрекъснато разходите на бранша. Харчат се повече пари за горива, както и за консумативи. На практика част от тях работят на загуба. Но това не може да продължава така, защото ги очаква фалит.

Горивата са много скъпи, за ток вече харчат 2-3 пъти повече. В момента един шофьорски курс струва между 800-900 лева, като в тази цена са включени всички видове такси. Провеждат се 31 часа кормуване и 40 часа теория.

„Предвиждаме да увеличим услугата с 10%-15%, за да компенсираме частично загубите си. Не сме пипали цената от 3 години. Това означава, че курсът ще струва между 900 и 1000 лева”, твърди Емил Христов, инструктор и преподавател в Авто учебен център „АВС”- Благоевград, който е един от най-големите в областта. Според него няма отлив на желаещи да изкарат шофьорските курсове, тъй като в днешно време да имаш шофьорска книжка е необходимост, а не някакъв комфорт, макар че не струва много евтино. Затова в центъра предлагат и гъвкава схема за плащане на своите клиенти, всеки може да разсрочи във времето таксата си.

Проблем за бранша е, че никой от управляващите не се интересува как оцелява при тези високи цени и тази инфлация. „Не сме толкова много, че да проявяват към нас интерес, защото не можем да им осигурим много гласове на избори”, смята Емил Христов.    

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини