Училища сформират спортни отбори и групи по изкуства до края на юни

Снимка: МОН
Снимка: МОН

До края на юни всички училища могат да сформират ученически спортни отбори и групи по изкуства и да ги регистрират в регионалните управления на образованието. Заниманията ще започнат в началото на следващата учебна година и ще се финансират по новата Национална програма "Заедно в изкуствата и спорта", която беше приета от правителството през тази седмица. За учебната 2022/2023 г. са предвидени 90 млн. лв.

Това съобщи министърът на образованието и науката акад. Николай Денков, който се включи в кроса с деца и ученици в Южния парк в София - част от инициативата “5 KM RUN“.

"Заедно в изкуствата и спорта" ще стимулира колективните извънкласни дейности. Ще се организират отбори по футбол, волейбол и баскетбол, вокални, танцови, музикални, театрални групи. Техни ръководители могат да бъдат не само учители, но и треньори и творци извън образователната система.

Официалният старт на програмата ще бъде даден на националния стадион "Васил Левски" през септември. Специален гост на празника на спорта и изкуствата ще бъде Христо Стоичков, който горещо подкрепя новата инициатива.

Очаква се до 70 000 ученици да участват в до 6000 групи и отбори по "Заедно в изкуствата и спорта".

Училища с по-малко от 400 ученици могат да регистрират до две групи по изкуства и до два спортни отбора. В по-големите училища ще се финансират до три групи по изкуства и до три отбора.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини