Очаквано! Пламен Димитров е новият стар президент на КНСБ

Снимки: КНСБ
Снимки: КНСБ

Досегашният президент на КНСБ Пламен Димитров бе преизбран днес на поста за нов 5-годишен мандат на провелия се Девети конгрес на конфедерацията.

За негови заместници делегатите избраха Даниела Алексиева-Стоянова, Тодор Капитанов и Огнян Атанасов. Досега вицепрезиденти бяха Пламен Нанков, Чавдар Христов и д-р Иван Кокалов. Със статут на вицепрезидент като главен икономист на конфедерацията е и директорът на Института за социални и синдикални изследвания Любослав Костов, напомни Димитров.

Пламен Нанков бе избран за председател на Централната контролна комисия. За негови заместници в ЦКК бяха определени Райна Джагалова, Янка Такева и Валентин Вълчев. Лидерът на най-големия синдикат в страната СБУ Янка Такева и председателят на Федерацията на независимите синдикати на миньорите Валентин Вълчев ще изпълняват функциите си на обществени начала.

Даниела Алексиева-Стоянова досега бе национален секретар по “Организационно развитие, координация и комуникация”. Стоянова поема поста на вицепрезидент “Организационно развитие, координация и комуникация. Защита на синдикални права и трудови конфликти”, заеман от Пламен Нанков.

Тодор Капитанов бе национален секретар по “Защита на синдикалните права и трудови конфликти”. Той оглавява “Правна закрила на труда и КТД”. Досега вицепрезидент бе Чавдар Христов, който ще продължи да съдейства на конфедерацията със своята висока юридическа експертиза.

Досегашният национален секретар Огнян Атанасов по “Безопасност и здраве при работа. Екология” вече е вицепрезидент с ресор “Социална защита, безопасност и здраве при работа”. До Деветия конгрес вицепрезидент бе д-р Иван Кокалов, който е председател на Федерацията на синдикатите в здравеопазването.

В знак на признателност Иван Кокалов, Чавдар Христов, Пламен Нанков, както и националните секретари Ася Гонева, Николай Недев и Юлия Симеонова получиха специалната награда на конфедерацията на името на проф. д-р Кръстьо Петков за цялостен принос в развитието на синдикалното движение. Това са истински синдикални борци, с които преминахме през много трудности и предизвикателства, за да намерим верните решения за всички вас. Всичко това става с много работа, експертиза, професионализъм, всеотдайност. Те отдадоха много сили, знания и мъдрост, за да може КНСБ да е най-голямата и силна организация в България, каза Димитров.

В заключителното си слово Димитров благодари на всички колеги за неуморната работа и всичко, което правят и ще продължат да правят. Можем спокойно да се наречем достойни защитници на труда в България, каза той.

На новия си екип мога да обещая единствено повече работа, за да може всичко това, което обсъждаме тези два дни като приоритети и заложени цели, да стане реалност, хората да усещат по-голяма закрила, нашата грижа за тях в ежедневието си и да имат доверие в най-големия синдикат, най-голямата организация в България, която всички ние правим мощна и силна, без която страната няма да е същата. И политиците, и работодателите го знаят. Този конгрес даде ясен знак за това, каза още Димитров.

Деветият конгрес на КНСБ се проведе на 10 и 11 май в „Интер експо център“ с участието на делегати от цялата страна, гости от страната и чужбина. Той протече под мотото „За сигурно бъдеще в зелените и дигитални промени“.

В рамките на конгреса на 10 май бяха проведени няколко дискусионни панела по отчетния доклад за изминалия 5-годишен период, посветени на темите за доходите и Колективното трудово договаряне, зелените и дигитални промени, социалната закрила, безопасността и здравето при работа, трудово-правната защита, вътрешноорганизационната дейност. В тях своя опит споделиха председатели на синдикални организации от различни сфери.

Днес делегатите приеха програмата на КНСБ до 2027 г. Тя бе представена от президента Пламен Димитров и съдържа приоритетите на конфедерацията за следващите 5 г. Сред тях е до 2027 г. минималната работна заплата да достигне 1700 лева, а средната – 3100 лева.

Програмата и отчетът са налични на сайта на Деветия конгрес.

Как протече конгресът, интервюта от участниците в него и много снимки можете да видите във фейсбук страницата на конфедерацията.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини