Дъжд ще вали в Югозападна България, облаци скриват слънцето

Дъжд ще вали в Югозападна България, облаци скриват слънцето

Днес облачността ще е разкъсана, над крайните южни и източните райони предимно значителна. Над Югозападна България ще се развива и купесто-дъждовна облачност и на места там ще има превалявания . Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Ще бъде сравнително хладно за периода; преобладаващите максимални температури ще бъдат между 16° и 21°, в София - около 17°.

Над планините облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, след обяд на отделни места в масивите в Югозападна България, временно интензивни валежи. Ще духа предимно умерен вятър от изток-североизток, по най-високите върхове - от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, предимно значителна, но ще е почти без валежи. Вечерта облачността ще намалява. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Максималните температури ще са 14°-19°. Температурата на морската вода е 12°-17°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини