Температурите тръгват нагоре въпреки облаците и дъждеца

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Днес облачността над цялата страна ще бъде предимно значителна и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Вятърът от юг-югоизток ще се усили, в западните райони на Дунавската равнина ще бъде от изток. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, по морския бряг по-ниски, в София около 20°.

Над планините ще има значителна облачност, след обяд главно над масивите от Западна България с временни намаления. На места ще има слаби валежи от дъжд, по най-високите върхове - от сняг. Вятърът от югозапад ще се усили и след обяд ще бъде силен, по най-високите части на планините - бурен. Температурите още ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но само на отделни места ще превали. Ще духа умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 11°-12° по носовете до 18° в останалите райони. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини