Войната в Сирия избухна с нова сила

снимка :  Михаил Алаеддин
снимка : Михаил Алаеддин

Веднага след изтичане на срока на примирието в Сирия, вчера вечерта групировката „Джебхат ал Нусра”/преименувана сега на ”Джебхат Фатх аш-Шам”/, проведе сериозна атака срещу позиции на правителствените войски в град Алепо.

Сирийската Арабска Армия /САА/ с поддръжка на руски бойни самолети е разгромила предните отряди на бунтовниците, съобщава РИА "Новости".

Атакуващите от така наречената „Умерена опозиция” са загубили 4 танка , 3 БМП-та  и 9 пикапа, на които са били монтирани големокалибрени картечници. В хода на сражението са загинали около сто въстаници от ” Джебхат Фатх аш-Шам”.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини