Миряни почистват църквата в Белица на Лазарова събота

Снимка: Община Белица
Снимка: Община Белица

Църковното настоятелство на църквата „Свети великомъченик Победоносец” в град Белица организира голямо почистване на храма и на района край него. Наскоро се направи ремонт на сградата, а сега ще се проведе трудов ден за освобождаване на терена край нея от отпадъци.

Акцията на доброволците ще е на Лазарова събота, а началото е от 14,00 часа. Църковното настоятелство отправи апел към своите миряни да се включат в организираната кампания за почистване.

Организаторите предварително благодарят на всички ентусиасти, които ще се отзоват и помогнат за почистването на църквата и трена край нея.

Храмът в Белица е построен от 1833 до 1835 година. Издигната е в центъра на града, като строежът се ръководи от основаното за целта Църковно настоятелство.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини