Японски вишни и декоративно осветление украсиха булевард "Иван Михайлов"

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Японски вишни и декоративно осветление украсяват булевард "Иван Михайлов" в Благоевград. 

В основата на всяка от 61 новозасадените японски вишни, които се очаква да разцъфнат всеки момент, е поставено декоративно осветление. Това от своя страна създава красива цялостна гледка по продължение на основната пътната артерия.

Изпълнението е по проект, който стартира през есента на 2021 година, а крайният резултат от I етап е вече налице. Засадените японски вишни се намират на първия остров на ул. „Иван Михайлов“ в посока центъра. Те радват жителите и гостите на Благоевград още на входа/изхода на града.

Проектът предвижда засаждането на още японски вишни (Prunus serrulata `Kanzan`) между пътните платна на ул. „Иван Михайлов“.

Община Благоевград призова гражданите за отговорно отношение към засадените площи и опазването им.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини