Разследват упражнено ли е насилие от полицаи при инцидента с украинския студент на мача Пирин-Левски

Снимки: Фейсбук
Снимки: Фейсбук

Ръководството на ОД МВР-Благоевград разпореди незабавна и пълна проверка на действията на полицейските служители, извършили задържане на украинския студент Владимир Будников на мача «Пирин»-«Левски» на стадион «Христо Ботев» в Благоевград. При доказване на превишаване на служебните правомощия от страна на органите на реда ще им бъде потърсена съответната отговорност.

Полицаите действали по свидетелски показания, че младият мъж е хвърлил пиратка в краката на майка с две деца, които силно се изплашили, а седалка на стадиона се е възпламенила. Затова те пристъпили към извеждане на 19-годишния младеж, който не се подчинил на полицейско разпореждане и оказал съпротива.

Владимир Будников е закаран от линейка в почти неконтактно състояние към болница.

Отношение по инцидента взе още снощи и кметът на Благоевград Илко Стоянов. На полувремето на мача той награди украинския студент за това, че доброволно се включи в инициативата “Автобусът на надеждата”, при която ФК “Пирин” и Община Благоевград помогнаха на жени и деца от засегнатите военни райони в Украйна. Само около 30 минути по-късно се случил инцидента с младежа.

„Нещо не е както трябва, защото и без война ние продължаваме да даваме жертви като общество. Компетентните органи трябва незабавно да се самосезират и да установят какво точно се случи и кой каква вина има за този инцидент. И аз ще настоявам за това!

Дори Владимир Будников да е направил нещо нередно, това трябва да бъде установено по съответния ред, защото най-сбърканото правосъдие е правосъдието на физическата сила! Защото нито един човек не заслужава да бъде изнесен по този начин от стадиона!

Но преди всичко пожелавам бързо оздравяване на Вова”, написа във фейбсук градоначалникът.  

С позиция излезе и ръководството на ФК „Пирин” на своята страница в социалните мрежи.

„Голямото разочарование в днешния ден дойде от необяснимата агресия спрямо нашия привърженик Владимир Будников (момчето на снимката) от органите на реда. Владимир бе третиран по изключително агресивен начин, което доведе до навлизането на линейка по време на двубоя и приемането му след това в спешно отделение на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", написаха от клуба.

Обръща се внимание и на изстреляната сигнална ракета от привържениците на „Левски”-София към публиката на Пирин, в резултат на което млада жена е с изгаряне.

От ФК „Пирин” се надяват, че цивилизованата форма на футбола ще надделее над първичната агресия и стадионите ще бъдат сигурно място за всички любители на играта.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини