Спипаха банда за трафик на мигранти, част от нея е и полицай

Снимка: МВР
Снимка: МВР

Специализирана полицейска операция е проведена вчера в София и в други населени места на страната. В акцията  за противодействие на незаконната миграция са участвали служители на ГДБОП, ГД “Гранична полиция“ , ГД “Вътрешна сигурност“ - МВР и ДАНС. В хода на полицейските действия са задържани 7 души, един от тях е служител на МВР.

Проведени са процесуално-следствени действия на 9 адреса, от които на два - по неотложност. Иззети са вещи и предмети, които имат отношение към документирането на престъпната дейност на групата. В столицата е задържана и група нелегални мигранти. Работата по случая продължава.

Това е едно от 25-те досъдебните производство, за което главният секретар на МВР беше сигнализирал ВСС. Разработката е от 2018 г. и по оперативна информация, като досега групата не е спирала престъпната си дейност.  По информация на разследващите групата е ръководена от сирийски гражданин.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини