12 години затвор за 24-годишен мъж, ранил трима с нож край Младежкия дом

12 години затвор за 24-годишен мъж, ранил трима с нож край Младежкия дом

Благоевградският окръжен съд наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 12 години при първоначален „строг режим“ на изтърпяване на наказанието на  М. Л. С. 

24-годишният мъж е признат за виновен за това, че на 23.11.2017 г., около 05:50 часа в гр.Благоевград, на мост при Младежки дом, в близост до пиаца на таксиметрови автомобили, чрез нанасяне на удари с нож, е направил опит умишлено да умъртви повече от едно лице – А. К. от гр.Петрич и С. Д. от гр.Велинград, като деянието е извършено по хулигански подбуди и е останало недовършено, поради независещи от извършителя причини.

Състав на Окръжния съд е признал за виновен подсъдимия и по другото му повдигнато обвинение, а именно, че на 23.11.2017 г., около 05:50 часа в гр. Благоевград, на мост при Младежки дом, в близост до пиаца на таксиметрови автомобили, е причинил на Я. Д. от гр. Луковит, чрез нанасяне на удар с нож, лека телесна повреда, причинила му временно разстройство на здравето, неопасно за живота, като деянието е извършено по хулигански подбуди.

За това деяние съдът е осъдил подсъдимия да изтърпи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца при първоначален общ режим, като на основание чл.23, ал.1 от НК , подсъдимият е осъден да изтърпи едно общо наказание измежду наложените му в размер на по-тежкото, а именно наказание "Лишаване от свобода" за срок от 12 години.

Подсъдимият е осъден да заплати на пострадалите - С. Д. и А. К. сумата от  по 30 000 лева, ведно със законната лихва, представляваща обезщетение за причинени от престъплението неимуществени вреди.

Присъдата, която не е окончателна, може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд град София. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини