Арестуваха гръцки свещеник за кражба на 3,8 млн. евро

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

45-годишен гръцки свещеник бе арестуван на автогарата в Лариса при опит да избяга от правосъдието, докато Апелативният съд в централния гръцки град се готвеше да намали доживотната му присъда на 15 г. затвор за присвояването на 3,8 милиона евро, съобщи в. “Катимерини“, цитиран от Нова тв.

Мъжът е бил със съпругата си, когато полицията го спипала, след като била издадена заповед за неговия арест заради неявяване в съда за произнасяне на присъдата.

Обвиняемият не е бил в ареста по време на процеса и е успял да се измъкне при прекъсването на съдебното производство. По-рано други трима обвиняеми, свързани със случая, бяха освободени.

Свещеникът вече е излежал 8 г. Присъдата му за затвор до живот е била произнесена през 20202 г. и тя е за присвояване на 3,8 млн. евро от гръцката държава чрез източване сметките за заплати на митрополитската църква на Тесалия.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини