Музей на ретро автомобили ще привлича туристи в Петричко

Снимки: Община Петрич
Снимки: Община Петрич

Ново туристическа придобивка ще имат жителите на Петрич. Вчера бе направена първа копка на Музей на ретро автомобили и ретро мотоциклети. Нестандартната инвестиционна идея е на бизнесмена Теодор Осиковски.

Бъдещият музей ще бъде на метри от сградата на Винарска изба „Златен Рожен“ в село Капатово. Постоянната експозиция ще бъде от 22 автомобила и 30 мотоциклета. Ще има и гостуващи експонати, датиращи от различни десетилетия на миналия век – отразяващи отделните етапи от развитието на автомобила. Те ще бъдат предоставени от колекционери, което ще позволи всеки месец експозицията да бъде обновявана. Бъдещият музей ще утвърди Петрич и региона като туристическа дестинация и ще привлича гости от страната и чужбина.

В срок до 10 октомври новата придобивка за региона трябва да бъде готова. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини