ЮЗУ ще си сътрудничи с Пекинския университет за чужди езици

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

Ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“ доц. д-р Борислав Юруков посрещна делегация от Китай, водена от ректора на Пекинския университет за чужди езици проф. Пън Лун. С китайската делегация в ЮЗУ „Неофит Рилски“ пристигна и директорът на Институт "Конфуций" - София от китайска страна, проф. Гъ Джъцян.

По време на срещата, която се проведе в Университетския център „Бачиново“, бе подписано споразумение за сътрудничество между двата университета за срок от пет години. Споразумението бе подписано от ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски“ доц. д-р Борислав Юруков и ректора на Пекинския университет за чужди езици проф. Пън Лун, в присъствието на зам.-ректора на Югозападния университет проф. д-р Антони Стоилов, деканът на Филологическия факултет проф. д-р Магдалена Панайотова и началникът на отдел „Научни проекти“ проф. д-р Петър Миланов.

В рамките на договора за сътрудничество се включва обмен на преподаватели, лектори и изследователи, обмен на студенти, на академична информация и материали, организация на съвместни изследователски програми, конференции, семинари и симпозиуми. Споразумението предвижда и съвместни научноизследователски дейности.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини