60-г. жена от Скрът, отглеждала канабис, отърва затвора

Снимка: МВР, архив
Снимка: МВР, архив

Окръжна прокуратура-Благоевград приключи делото срещу 60-годишната М.К. от петричкото село Скрът. Тя бе обвинена за извършени от нея престъпления - отглеждане и държане на индийски коноп.

През пролетта на 2021 г. обвиняемата засяла и до 28.09.2021 г. отглеждала в дворно място на жилището й в Скрът растения от рода на конопа (канабис) в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. При разследването са били открити и иззети 10 растения с височина от 1,40 м до 1,70 м, със съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 1,5%.

В дървена постройка жената държала с цел разпространение марихуана на обща стойност 7264 лева, определена съгласно постановление на МС за определяне на цени за наркотични вещества за нуждите на съдопроизводството.

Обвиняемата се е признала за виновна за извършените от нея престъпни деяния. Между защитата и Окръжна прокуратура-Благоевград е сключено споразумение, което съдът одобрил. Наложено й е наказание от 12 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини